SALES DESIGN

De onderscheidende en betekenisvolle klantbeleving voor jouw bedrijf

Samen bepalen we het beeld van de toekomst in sales voor jouw organisatie.

  • Hoe ziet sales er over 5 jaar uit?
  • Wat wordt de salesapproach voor jouw team of bedrijf?
  • Welke toegevoegde waarde en propositie bied je in jouw samenwerking met klanten?
  • Hoe ziet jouw ideale salesorganisatie en team eruit?
  • Wie horen er in thuis, wie vooral niet?
  • Van welke klanten maak je de beste klanten?

Uiteindelijk ontwikkelen we een businesscase op basis van feiten en KPI’s plus een roadmap voor implementatie.

het perfecte sales systeem

Als we grondig onderzocht hebben wat de status quo is, bouwen we verder aan jullie perfecte Sales systeem. Want welke klanten passen optimaal bij jouw bedrijf? Wat willen zij? Hoe ga je die benaderen? Hoe kun jij ze beter maken? Wat kun je ze dus het beste aanbieden met welke propositie, zodat de klant ook inziet welke wensen hij misschien nog niet had? Met het helder krijgen van de challenges, pains & gains van je klanten bouwen we aan een gedegen plan, dat helpt met een implementatie naar de ideale sales structuur. Denk aan accountplannen, DMU strategie, benutten van de juiste data en verkoopkanalen en zoiets als strijdplannen.

verschillende schijven en lagen

Wij werken altijd over verschillende schijven en lagen. Wij willen altijd starten op het hoogste leidinggevende niveau, vaak directie, zodat we een full commitment en draagvlak hebben voordat we met de rest van de organisatie gaan werken. Vaak organiseren we een eerste strategische workshop waaraan in ieder geval directieleden deelnemen. Met de output hiervan gaan we aan de slag met de rest van de organisatie. We weten uit ervaring dat deze manier van werken zorgt voor meer succes in implementatie en borging van veranderingen.

salesdesign voor Asito

Ons perfecte voorbeeld van Sales Review en Sales Design, is Asito. Eerst hebben we grondig onderzocht waar Asito met het commerciële team moet staan over twee jaar. Welke ontwikkelingen spelen er bij klanten? Hoe wil Asito de klant bedienen? Wat vindt en wil de directie?  Welke teamleden zijn er in huis? Wie excelleert waarin? En waarin juist niet?  Aan de hand van een ‘foto’ zijn we aan de slag gegaan met de juiste speerpunten. meer lezen?

© Copyright - Laszlo en de Witte - KvK 61901423 – ING NL 15 INGB 0006 7140 90 – BTW NL854539669B01